Saunasuola

Himalajan suola – Kristallisuola – Ruususuola 

Saunasuola on lämmöstä aktivoituva ilmanpuhdistin omassa saunassasi.

(Valikoima vaihtelee.)

Maljassa on sisustuselementtinäkin kauniita Himalajan kristallisuolapaloja. Maljan voi sijoittaa saunan lauteille, ripustamalla kiukaan yläpuolelle, seinähyllylle tai laittaa vaikka ikkunalaudalle.

Suolaa ei kannata laittaa suoraan kiukaalle, koska suola liukenee veteen ja voi aiheuttaa korroosiota ja vaurioittaa herkkiä materiaaleja.

Saunan lämmin höyry tuo suolahiukkaset saunan ilmaan. Saunasuola toimii ionisaattorina ja ilmanpuhdistajana omassa saunassasi. Ilmaan vapautuvat suolahiukkaset hoitavat ihoa ja keuhko- ja hengityselimiä sekä auttavat ylläpitämään ihon kosteustasapainoa. Saunasuola helpottaa myös hengitysoireita etenkin allergisilla ja astmaatikoilla.

Sähköiset laitteet kuten tietokoneet, televisiot, radiot, lämmittimet ja ilmankostuttimet vapauttavat ilmaan positiivisia ioneja. Positiivisesti varautunut ilma tuntuu raskaalta ja painostavalta.

Runsaasti negatiivisia ioneja sisältävä ilma koetaan raikkaana ja virkistävänä, kuin ulkoilma myrskyn jälkeen.

Normaalisti huoneilmassa on negatiivisia ioneja kuutiosenttimetrillä 0-100. Tutkimuksien mukaan esimerkiksi suolalampuilla voidaan nostaa negatiivisten ionien määrää jopa 300% kuutiosenttimetriä kohden. Vaikutus on vastaavanlainen, kuin kulkeminen suolaisen meren rannalla tai myrskyn jälkeen.

Negatiivisesti varautuneessa ilmassa ei leijaile yhtä paljon pölyä ja sitä on helpompi hengittää, mistä on erityisesti apua allergikoille ja astmaatikoille. Runsaasti negatiivisia ioneja sisältävä huoneilma vähentää myös bakteerien lisääntymistä.

Tutkimusten mukaan hengittämällä tai ihon läpi verenkiertoon pääsevät negatiiviset ionit toimivat elimistössämme antioksidanttina ja helpottavat mm. stressiä ja masennusta.

Voit käyttää saunasuolaa myös huonesuolana, laita tällöin suolapalat esim. tuoksulyhtyyn öljyn sijasta kynttilän ylle. Näin saat suolasta lämmön aktivoiman hyödyn ilman saunaa.

Himalajan kristallisuolasta käytetään myös nimitystä ruususuola, tai intiaanisuola. Ruususuola saa nimensä vaaleanpunaisesta väristä, joka johtuu suolan erilaisista mineraaleista, kuten raudasta ja mangaanista. Himalajan kristallisuola on erittäin puhdasta, sillä se on syntynyt Intian ja Euraasian mannerlaattojen törmäyksestä ja säilynyt miljooonia vuosia vuoriston sisässä, suojassa saasteilta.

Kristallisuola on syntynyt painessa ja sen erityinen ominaisuus on paineen aiheuttama rakenne, jonka ansiosta mineraalit on erityisen pienikokoisessa muodossa ja imeytyvät hyvin solukalvon läpi.

Himalajan kristallisuolan tärkeimpiä mineraaleja ovat mm: Sodium Chloride NaCl 970 g/kg, Calcium Ca 2290 mg/kg, Potassium K 2140 mg/kg, Magnesium Mg 998 mg/kg, Silicon Si 183 mg/kg, Iron Fe 33,4 mg/kg, Zinc Zn 4,46 mg/kg, Manganese Mn 1,52 mg/kg, Phosphor P 1,49 mg/kg.

Kristallisuola on louhittu puhtailta Himalajan vuoristoalueilta ja sitä voi käyttää saunasuolan lisäksi myös muihin tarkoituksiin:

Huonesuolana, esimerkiksi lampun tai tuikun lämpö säteillessään suolan läpi aktivoi suolan vapauttamaan ilmaan negatiivisa ioneja. Suolan läpi heijastuva valo on rauhoittavan pehmeä ja lämmin.

Suolahauteena; Täytä puuvillainen pussi kristallisuolalla, lämmitä 50-60 asteisessa uunissa (ei mikrossa!) ja käytä kaurahaudetyynyn tapaan kireille ja särkeville lihaksille 20 minuutin ajan. Lämmin haude käy myös välikorvantulehdukseen, munuaiskipuihin, maksa- ja sappivaivoihin, rappeutumisesta johtuvaan nivelkipuun, selkäkipuun ja hengitystieinfektioihin. Älä käytä reumaan, tulehdusperäisiin kipuihin tai kihtiin.

Kylmää haudetta voit käyttää: kihtiin, niveltulehdukseen, lihasten venähdyksiin, ruhjevammoihin, nivelen nyrjähdykseen tai nivelsiteen venähdykseen. Pidä haudetta ensin pakastimessa noin. puolentunnin ajan.

Himalajan kristallisuolasta voidaan tehdä myös suolaliuosta (”sole”), mutta tästä suolasta tehtyä liuosta ei suositella käytettäväksi sisäisesti, sillä tähän suolaan ei ole lisätty jodia.

Suolakääre tai -kylpy puhdistaa ja hoitaa ihoa. Valmista 1-8% suolaliuos (avohaavoille vain 1% liuos). Mustelmiin, venähdyksiin, turvotuksiin sekä hyttysenpistoihin voi käyttää jopa 26% liuosta. (Valmista 1% liuos laittamalla 1 osa kristallisuolaa 100:n osaan puhdasta vettä ja 2% liuos 2 osaa suolaa 100:n osaan vettä jne..)

Kaada liuosta kämmenelle, paperiin tai kankaaseen ja laita ongelma-alueelle, voit myös kastella kokonaisen paidan tai sukat ja pukea yllesi. Kääriydy kylpytakkiin ja peittoon 60-90 minuutin ajaksi ja rentoudu.

Kylmä kääre laskee kuumetta.

Suolakylpy on erittäin puhdistavaa jo 30 minuutissa, sillä kehon myrkyt liukenevat veteen osmoosin avulla. Mitä korkeampi suolapitoisuus, sitä puhdistavampi kylpy on. Voimakas puhdistuminen on kuitenkin raskasta verenkierrolle ja onkin hyvä keskustella asiasta lääkärin kanssa, mikäli sinulla on jotakin sairauksia.

Tee suolakylpy laittamalla 1kg kristallisuolaa tyhjään ammeeseen, lisää vettä sen verran että suola peittyy tai saat sen liuotettua. Odota 10 min, lisää lämmintä vettä normaalin kylvyn verran. Huom, mikäli amme on pienempi tai suurempi, laske suolan määrä niin että vedestä tulisi 1-8% suolaliuos. Veden tulisi olla kehon lämpöistä. Kylve tarpeen mukaan 20-40 minuuttia. Älä käytä muita kylpytuotteita.

Suola sitoo kosteutta eikä suolavesi siksi rypistä tai kuivata ihoa samalla tavalla kuin pelkkä vesijohtovesi.

Voit kokeilla myös pelkkää jalkakylpyä. Liuota ruokalusikallinen suolaa lämpimään veteen. Kylvetä jalkoja 15-30 minuuttia. Älä huuhtele ihoa kylvyn jälkeen, vaan kuivaa suoraan pyyhkeeseen, iholle jäävä suola tekee hyvää. Muista levätä ja juoda vettä.

Suolaliuoksen antibakteerinen ominaisuus estää bakteeritulehduksia, rauhoittaa ihoa ja hillitsee kutinaa. Suola neutraloi bakteereita ihon pinnalla ja auttaa ehkäisemään tulehduksia. Kokeile myös akneen ja ihottumiin.

Huom. Himalajan kristallisuola on luonnontuote, eikä sen terveysvaikutuksista ole tieteellistä näyttöä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Hyvinvointikeidas Piidioksidi Oy